Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Εισαγωγή στη Διοικητική Επιστήμη II (εργασία)

(4039) -  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ

Περιγραφή Μαθήματος

Το μάθημα προσφέρεται μόνο σε παλαιότερους/ες φοιτητές/τριες και εκπονείται με εργασία. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το διδασκοντα για τα σχετικά.

DET202E

Σκοπός του μαθήματος είναι η παρουσίαση και βασική εξέταση των αρχών και πρακτικών της διοικητικής επιστήμης με έμφαση στη Δημόσια Διοίκηση. Εξετάζονται επίσης θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, διοίκησης ολικής ποιότητας, εταιρικής ευθύνης, αειφορίας, επιχειρηματικής ηθικής και δεοντολογίας. Απώτερο στόχο της χρηστής διοίκησης αποτελεί η ενίσχυση των οργανισμών και επιχειρήσεων ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Έτσι, οι φοιτητές εισάγονται σε ζητήματα διοίκησης υπό την σκοπιά θεωριών για τη διοίκηση, σε θέματα διοίκησης ολικής ποιότητας, σε καλές πρακτικές και σε μελέτες περίπτωσης. Η σύγχρονη εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί κεντρικό θέμα και αντιμετωπίζεται υπό τη σκοπιά της θεωρίας των εμπλεκομένων και την φιλοσοφική προσέγγιση του ωφελιμισμού. Μέσω του μαθήματος, οι φοιτητές αναμένεται να αποκτήσουν σχετικές γνώσεις στα θέματα αυτά και επίσης να είναι σε θέση να αναλύουν κριτικά, σύγχρονα θέματα και προβλήματα στη διοίκηση οργανισμών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα και πέραν αυτής.

Ημερομηνία δημιουργίας

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025